Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Camera's rondom Lohuis in Noord na vechtpartij, beschieting en vondst explosief

30 augustus 2022, 17.41 uur · Aangepast 30 augustus 2022, 20.02 uur · Door AT5

De omgeving rondom Lohuis en Mastbos in Noord wordt voorlopig met camera's bewaakt. Aan Lohuis vond zondag een ernstige mishandeling plaats en kort daarna werd een explosief gevonden in een plantsoen. Een dag later werd aan Mastbos een woning beschoten.

Inter Visual Studio

Volgens de gemeente blijkt uit gesprekken dat bewoners en omwonenden zich niet meer veilig voelen door de incidenten. Het cameratoezicht is volgens burgemeester Femke Halsema noodzakelijk om de openbare orde te handhaven. De camera's blijven vooralsnog tot 30 september hangen.

De vechtpartij gebeurde zondagochtend. De recherche meldde vandaag dat er ernstige zorgen zijn over het welzijn van de mogelijke slachtoffers van die mishandeling. Diezelfde zondagochtend werd vervolgens een explosief gevonden in een plantsoen. Meerdere woningen moesten daardoor worden ontruimd.

Beschieting Mastbos

In de nacht van zondag op maandag werd vervolgens een woning aan Mastbos beschoten. In het pand werden meerdere kogelgaten aangetroffen. Op het moment van de beschieting zaten er mensen in de woning. Niemand raakte gewond.

De politie heeft dinsdagmiddag verschillende garageboxen aan Mastbos opengebroken. Op diverse deuren hangt een brief van de politie waarop staat dat deze zijn opengebroken 'in verband met hulpverlening'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938