Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie over hectische Deadline Day: "Van der Sar zou bij Ajax de baas moeten zijn"

5 september 2022, 18.46 uur · Door AT5

Komt Ocampos nou wel of niet? En vertrekt Alvarez op het laatste moment nog naar Chelsea? De laatste dagen van de transfermarkt waren chaotisch voor Ajax, en dus ook voor Kale en Kokkie. Over de clubleiding zijn ze dan ook niet bepaald mals: "Als je een grote club wil zijn, dan zet je je op deze manier aardig te kakken"

Vooral de hectiek rondom de transfer van Lucas Ocampos naar Ajax vinden beide heren 'beschamend'. De vleugelaanvaller van Sevilla zou voor 20 miljoen naar Amsterdam komen. De transfer was zo goed als rond en Ocampos was al onderweg naar Nederland, maar de Raad van Commissarissen hield een permanente overgang op het laatste moment tegen. Uiteindelijk kwam Ocampos alsnog, maar dan wel op huurbasis.

"Als je een grote club wil zijn, dan zet je jezelf op deze manier aardig te kakken", zegt Kokkie over de situatie. "De hele wereld lacht je dan uit." Kale zet zijn vraagtekens bij het leiderschap van algemeen directeur Edwin van der Sar. "Je kunt je wel afvragen wat zijn functie in de toekomst gaat zijn, Die man heeft een jassie geloofwaardigheid uitgedaan."

Muiten

Het Ocampos-verhaal was lang niet het enige tegen het einde van de transferwindow speelde bij Ajax. Zo probeerden Edson Alvarez én Mohammed Kudus beiden een transfer naar Engeland te forceren door niet naar de training te komen. Alvarez en Kudus kregen hun transfer niet. Antony, die ook al weken voor zijn vertrek naar Manchester United niet was komen opdagen op de training, kon dus wel een stap maken.

Volgens Kale is trainer Alfred Schreuder uiteindelijk verantwoordelijk voor het muiten van Kudus en Alvarez. "Dat schep je natuurlijk zelf. Als er één zijn kont tegen de krib gooit, gaat de rest dat natuurlijk ook doen. Dat kan niet. Het is werkweigering, klaar." Volgens Kokkie had Schreuder in de wedstrijd tegen Cambuur 'ballen moeten tonen'. "Zou jij Alvarez en Kudus dan opstellen? Nu beloon je ze toch in wezen? Ik had ze lekker scherp gehouden voor woensdag."

Bassey

Er zijn de afgelopen zomer een hoop speler vertrokken bij Ajax, maar net als in de afgelopen zomers, komen er ook altijd goeie spelers bij. Kale en Kokkie zijn op dit moment onder de indruk van Calvin Bassey, de 22-jarige verdediger die voor 22 miljoen euro overkwam van Glasgow Rangers. "Echt een geweldenaar", zegt Kokkie.

Kale en Kokkie doen hun verhaal vandaag, net als een paar weken geleden, op het terras van het restaurant waar Antony altijd graag kwam. Voor de restauranteigenaar namen ze een bijzonder cadeau mee: een mozaïekwerk van Antony, kort na zijn goal tegen Feyenoord in de Klassieker (3-2)

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938