Start van hoofdcontent

Stad

nl

Getir gaat de strijd aan met sluiting darkstore Da Costakade door supermarkt te openen

14 september 2022, 13.15 uur · Door AT5

De darkstore aan de Da Costakade van flitsbezorger Getir zou vandaag de deuren moeten sluiten, maar tot verbazing van de buurt zijn de deuren van het filiaal nog steeds geopend. Wat blijkt? De flitsbezorger heeft de darkstore "omgetoverd" tot een supermarkt. 

Dat laat de woordvoerder van wethouder Reinier van Dantzig (Wonen) weten aan AT5. "Getir stelt gestopt te zijn als darkstore en nu een supermarkt te zijn. Zij zeggen dus te voldoen aan de eis van de gemeente die is gesteld." Begin juli stelde de gemeente dat de darkstore niet in het bestemmingsplan zou passen, detailhandel doet dat wel.

De woordvoerder laat weten dat er "nader naar gekeken" gaat worden door de gemeente. Tot de gemeente alles heeft uitgezocht mag het filiaal in West openblijven. 

Flink Nassaukade - AT5

Flink Nassaukade

Ook de darkstore van flitsbezorger Flink aan de Nassaukade zou vandaag de deuren moeten sluiten van de gemeente. Het flitsbezorgbedrijf stapte naar de rechter aangezien zij zichzelf zien als een winkel. Ze vroegen een voorlopige voorziening aan bij de rechter en mogen daardoor openblijven tot de uitspraak. De rechtszaak dient op 22 september. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938