Start van hoofdcontent

Koopkrachtcrisis

nl

Chronisch zieke Jackie kan energierekening niet meer betalen: "Ik ben in paniek"

16 september 2022, 07.00 uur · Aangepast 16 september 2022, 07.20 uur · Door Ronald Olsthoorn

Amsterdammers zuchten onder de stijgende energielasten, zeker als je een kleine portemonnee hebt en je gezondheid je ook nog eens in de steek laat.

AT5

Dat geldt helaas voor Jackie Woerlee uit de Rivierenbuurt, die rond moet komen van de bijzondere bijstand omdat ze de ziekte van Crohn heeft. Om die reden is haar energieverbruik hoger dan gemiddeld.

Ook zij kreeg onlangs een brief van Vattenfall dat de rekening vanaf 1 oktober flink omhoog gaat. In plaats van 400 euro, gaat ze 582 euro per maand betalen. De suggestie van de energieleverancier dat ze ook haar contract kan opzeggen, is haar in het verkeerde keelgat geschoten: "Wat een onfatsoenlijke brief."

Quote

"Door mijn ziekte ben ik incontinent"

Jackie woerlee heeft de ziekte van crohn

Maar radeloos is ze vooral over hoe ze komende maanden moet doorkomen als ze in haar huis met enkel glas de thermostaat niet omhoog durf te draaien: "Beste Burgemeester, wat kan ik als chronisch zieke Amsterdammer met een minimum-inkomen nog doen?"

Jackie is een van de Amsterdammers die reageerde op de oproep om je eigen vraag over de koopkrachtcrisis voor te leggen aan de burgemeester. Vanavond in Het Gesprek met de Burgemeester  buigt Halsema zich over een selectie van de vragen die zijn binnengekomen. Het Gesprek is vanavond om 19.15 uur te zien op AT5, en 's avonds ook te bekijken op de site en de app.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938