Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omgeving RAI op de schop: automobilisten moeten omrijden

16 september 2022, 21.49 uur · Door AT5

De Wielingenstraat, aan het oosten van de Rai, wordt vanaf maandag door de gemeente onder handen genomen. Automobilisten die richting het Scheldeplein gaan worden omgeleid. 

De Wielingenstraat tussen het Scheldeplein en de kruising met de Herman Heijermansweg wordt volledig vernieuwd.  "Met een vrijliggend fietspad aan de kant van de woningen, optisch versmalde rijbanen en minder vrachtverkeer wordt de straat veiliger", laat de gemeente weten.

Op RAI-terrein wordt een uitrit voor vrachtverkeer op de Europaboulevard gemaakt. Deze blijft ook na de werkzaamheden. Dit betekent dat vrachtverkeer ook na het werk aan de Wielingenstraat alleen nog maar het RAI-terrein af zal rijden naar de Europaboulevard. Voor sommige omwonenden zal dat goed nieuws zijn. Zij gaven in 2019 aan onder meer de vrachtwagens gevaarlijk te vinden.

Het werk duurt twaalf maanden. Verkeer dat richting de Diepenbrockstraat en de Beethovenstraat wil kan tijdens de werkzaamheden wel blijven rijden, met uitzondering van volgende week. Tussen 19 en 23 september wordt de Wielingenstraat namelijk wel in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer omdat er dan een tijdelijke rijbaan en een tijdelijk fietspad aangelegd wordt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938