Start van hoofdcontent

Stad

nl

Snackbar Eiburgh mag nog vijf jaar blijven van stadsdeel Oost

20 september 2022, 17.55 uur · Aangepast 20 september 2022, 18.14 uur · Door AT5

Snackbar Eiburgh aan de Zuiderzeeweg hoeft van stadsdeel Oost voorlopig niet te verdwijnen. De friettent, befaamd om zijn zelfgemaakte friet en het patatje stoofvlees, mag de komende vijf jaar op de huidige plek aan de voet van de Amsterdamsebrug blijven. 

Snackbar Eiburgh aan de Zuiderzeeweg

Al 25 jaar zit de snackbar in Oost, maar een aantal weken geleden kreeg eigenaar Frans Splinter een brief van de gemeente dat hij binnen acht weken de tent moest hebben afgebroken. De friettent zou namelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan. 

Met pensioen

Daar is nu door het stadsdeel een stokje voor gestoken. En dat uiteraard tot grote vreugde van Splinter. "We zijn gerustgesteld en erg tevreden. We gaan het vergeten en gewoon weer door." Splinter kreeg vandaag van het stadsdeel te horen dat ze mochten blijven, volgende week wordt het allemaal officieel gemaakt. 

Na de vijf jaar lijkt het er wel op te zitten voor de mannen van Eiburgh. "Over vijf jaar zijn we allemaal op een mooie leeftijd, dan is het mooi geweest", aldus de 69-jarige Splinter. Een mogelijke opvolger voor de snackbar is ook geen optie. De locatie is een marktplaats en die mag niet worden overgenomen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938