Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Twee 17-jarige jongens neergestoken in Noord

1 oktober 2022, 09.54 uur · Aangepast 1 oktober 2022, 14.48 uur · Door AT5

In Noord zijn vrijdagavond twee 17-jarige jongens neergestoken. De jongens werden rond dezelfde tijd een paar honderd meter van elkaar gewond op straat aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten. De hulpdiensten troffen een van de mannen aan in de straat Lohuis, waar sinds begin september bewakingscamera's hangen vanwege eerdere geweldsincidenten.

Iets voor 23.00 uur kregen de hulpdiensten een melding binnen van een vechtpartij aan de straat Houdringe. Daar aangekomen troffen ze een 17-jarige jongen aan met meerdere steekwonden. Ambulancepersoneel keek de jongen ter plekke na, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. 

Een paar minuten na die eerste melding kwam er een nieuwe melding binnen. Er zou een gewonde jongen over de straat Lohuis lopen, iets verderop. Hij zou zijn neergestoken in de omgeving van Park Wansborn/Mariendaal. Dit slachtoffer, ook 17, was daarna naar Lohuis gelopen, waar de hulpdiensten hem aantroffen.  Allebei de jongens waren aanspreekbaar toen ze naar het het ziekenhuis werden gebracht.

De politie zegt de twee incidenten op dit moment niet aan elkaar te kunnen linken, maar laat weten dat een mogelijk verband wel wordt onderzocht. Over de toedracht van de incidenten is verder nog niets bekend.

Cameratoezicht verlengd

De hulpdiensten troffen de tweede man aan in de straat Lohuis. Op 28 augustus werd iemand in diezelfde straat ernstig mishandeld. Kort daarna werd er een explosief gevonden in een plantsoen. Een dag later werd aan Mastbos, vlakbij Lohuis, een woning beschoten. Na die incidenten lieten omwonenden en bewoners aan de gemeente weten zich niet meer veilig te voelen. Daarop werd besloten om de omgeving met camera's te bewaken, in eerste instantie tot en met 30 september.

Uitgerekend een paar uur voor de incidenten van vrijdagavond maakte de gemeente bekend dat de camera's er nog minstens drie maanden blijven, tot en met 31 december. De straat Houdringe, waar een van de twee mannen vrijdagavond dus werd aangetroffen, valt niet binnen het gebied waar de camera's hangen.

Het gebied dat door camera's wordt bewaakt - Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938