Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nog honderden tickets te koop voor uitvak Napoli-Ajax

1 oktober 2022, 13.35 uur Β· Aangepast 1 oktober 2022, 14.10 uur Β· Door Quirien Euwe

Een dag voordat de kaartverkoop voor de wedstrijd Napoli-Ajax sluit, zijn er nog zo'n 700 tickets voor in het uitvak beschikbaar. Na de seizoenkaarthouders en leden van de supportersvereniging, kunnen sinds vanochtend ook clubkaarthouders een ticket kopen. Iets wat niet vaak voorkomt bij een Europese uitwedstrijd.

"Ik hoop dat die mensen ook echt hun kans pakken om een away day mee te maken", zegt Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de supportersvereniging, tegen AT5. Wel geeft hij aan het clubkaarthouders niet kwalijk te nemen als ze ervoor kiezen om niet naar Napels te komen. "Dat is echt je eigen keuze en elke Ajacied is ons even lief. Of je er nou voor kiest om thuis vanaf de bank te kijken of naar het stadion gaat. Maar een mooie kans is het zeker." 

Waarschuwing

Eerder deze week waarschuwde Ajax om in Napels niet herkenbaar als fan over straat te gaan. "Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is", lichtte Ajax die waarschuwing toe. Nagtzaam vermoedt niet dat dat fans heeft tegengehouden om een ticket te kopen. "Bij de fans die ik gesproken heb, en dat zijn er veel, leeft dat niet." 

Schiphol

Wel ziet Nagtzaam andere mogelijke redenen voor de iets mindere animo voor kaarten dan normaal. "Een vliegticket naar Napels kost al gauw een paar honderd euro. En daar komt dan je wedstrijdticket en overnachting nog bij. Bovendien volgen de wedstrijden elkaar door het WK erg snel op. Dan denk ik dat mensen de keuze maken om niet naar elke wedstrijd mee te reizen."

Ook de situatie op Schiphol is volgens Nagtzaam mogelijk een reden dat fans het duel in Italië overslaan. In Liverpool werden zo'n honderd bestelde kaarten niet opgehaald. In veel gevallen kwam dat doordat fans door de drukte op Schiphol hun vlucht hadden gemist. Voor het duel in Napels kunnen clubkaarthouders tot zondag middernacht hun ticket kopen.

F-Side

Ander uitvaknieuws dan: de F-side kondigde vandaag aan op 22 oktober te gaan demonstreren in Waalwijk. Reden is dat fans de uitwedstrijd die dag tegen RKC alleen kunnen bezoeken met een buscombi. Zelf naar Waalwijk komen als je in het uitvak wil zitten is dus geen optie. "Vaak kiezen lokale overheden er te gemakkelijk voor om Ajax-supporters te beperken in hun vervoerskeuze. Zo ook in Waalwijk", is op Instagram te lezen.

Volgens de F-Side hebben er in Waalwijk nog nooit noemenswaardige incidenten plaatsgevonden met Ajax-supporters. Met 249 man wordt er daarom op een nog nader te bepalen locatie in Waalwijk gedemonstreerd. "Hiermee willen we een statement maken en aantonen dat er in dit geval geen enkel risico kleeft aan vrij vervoer."

πŸ’¬ Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938