Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Arena-gebied, binnenstad en metrolijnen morgen aangewezen als veiligheidsrisicogebied

3 oktober 2022, 15.20 uur · Aangepast 3 oktober 2022, 15.49 uur · Door AT5

Het gebied rond de Johan Cruijff Arena, de binnenstad en bij de metrolijnen die van de stad naar het stadion rijden zijn voor morgen door burgemeester Femke Halsema aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in de aangewezen gebieden kan gefouilleerd worden door de politie. 

AT5

Burgemeester Halsema, de hoofdofficier van Justitie en de politiechef houden rekening dat voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Napoli zwaar vuurwerk wordt afgestoken. "Gelet op de ervaringen rondom eerdere Champions League-wedstrijden houden we rekening met openbare orde verstoringen", schrijft de burgemeester. Vanaf 12.00 uur tot en met middernacht geldt het veiligheidsrisicogebied. 

Vanaf dit seizoen wordt er strenger opgetreden tegen het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals een bivakmuts. In het bezit zijn hiervan kan leiden tot een stadionverbod van zes maanden. Voor het werkelijk dragen van bijvoorbeeld een bivakmuts kan een stadionverbod van achttien maanden worden opgelegd.

Ajax - Rangers

Tijdens de eerste groepswedstrijd van de Champions League in de Johan Cruijff Arena tegen Rangers FC wees Halsema het gebied rond de Arena ook al aan als een veiligheidsrisicogebied. Uiteindelijk hield de politie ruim twintig supporters aan voor onder andere het afsteken van vuurwerk en het beledigen en discrimineren van een medewerker van de Arena. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938