Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verdachte deelt motief moord Peter R. de Vries in getapt telefoongesprek'

10 oktober 2022, 12.10 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een verdachte in de zaak rond de moord op Peter R. de Vries zou in getapte telefoongesprekken hebben uitgelegd waarom de misdaadjournalist doelwit was. Dat meldt EenVandaag. Volgens het nieuwsprogramma hebben bronnen die het politiedossier van de strafzaak goed kennen dat bevestigd.

RTL/Tom Cornelissen

Het gaat om uitspraken van Christopher W., die vanuit de gevangenis aan zijn vriendin vertelt dat De Vries is neergeschoten. Nadat zijn vriendin woedend antwoordt, zou W. hebben gezegd dat de misdaadjournalist "overal zijn neus in stopte waar hij die niet moest stoppen, daarom hebben ze hem doodgeschoten."

De Vries was in het jaar voor zijn dood vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in de strafzaak tegen Ridouan Taghi. Eerder werden ook de broer van B. en zijn advocaat Derk Wiersum om het leven gebracht.

Opdracht

Christopher W. zou in het voorjaar van 2021, samen met Gerower M. (26) en Erickson O. (27)., al de opdracht hebben gekregen om De Vries te vermoorden. Uit onderschepte spraakmemo's zou zijn gebleken dat de mannen in mei en juni van dat jaar treuzelden met de uitvoering.

Twee weken geleden schreef NRC al dat uit de getapte gesprekken zou blijken dat Ridouan Taghi als opdrachtgever van de moord werd genoemd. Ook meldde de krant dat de drie verdachten afzagen van het uitvoeren van de moord nadat Christopher W. in mei werd opgepakt.

Contact

Gerower M. en Erickson O. worden op dit moment verdacht van het filmen van de aanslag. Hier werden ze afgelopen zomer voor opgepakt. Volgens EenVandaag zou Christopher W. vanuit de gevangenis nog nauw contact zou hebben gehad met de twee verdachten.

Delano G. en Kamil E. worden verdacht van het uitvoeren van de moord. Tegen Christopher W., Gerower M. en Erickson O. loopt een aparte strafzaak. Komende donderdag begint daarvan de eerste pro-formazitting.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938