Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schreuder ontploft tijdens persconferentie: "Ik ben er klaar mee, ik houd m’n mond niet meer"

17 oktober 2022, 00.11 uur · Aangepast 17 oktober 2022, 00.38 uur · Door AT5

Ondanks de ruime zege tegen Excelsior (7-1)  was Ajax-trainer Schreuder vooral heel erg boos tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Als iemand wat over mij vindt, dan moet je me bellen. Dan geef ik antwoord, als een kerel. Van mij krijg je de waarheid te horen, ook de spelers in de kleedkamer", aldus Schreuder. 

Schreuder liep helemaal leeg na de kritiek aan zijn adres de laatste weken, omdat hij onwaarheden heeft gelezen in de media. "Natuurlijk, het is een totaalplaatje. Er wordt veel te veel stemming gemaakt, wat onterecht is. Kom met feiten, schrijf over waarheden. Mijn zaakwaarnemer zou geholpen hebben met transfers. Dat klopt, dat is heel normaal in de voetballerij. Meerdere zaakwaarnemers doen dat. Weet je waarom? Overmars is weg, voor alle mensen in de club was hun positie nieuw. Voor álle mensen, ja? Het is dus normaal dat er dan geholpen wordt."

Quote

"Als mensen denken dat ik een softie ben is het oké. Maar dan hebben ze nooit bij mij in de kleedkamer gezeten"

Alfred Schreuedr

Een vraag van een journalist over Brian Brobbey raakte ook gelijk weer een gevoelige snaar bij Schreuder. "Ik heb van de week een artikel gelezen dat hij weg zit te rotten op de bank. Dan denk ik, je hebt echt totaal geen verstand van zaken."

"Brian is bijna alle wedstrijden in ieder geval ingevallen", vervolgt Schreuder. "We hebben veel geld voor hem betaald en hij ontwikkelt zich prima. Dan ga je zo’n artikel schrijven, dan ben je gewoon stemming aan het maken. Dat is onacceptabel."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938