Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw onrustig bij kermis Osdorp, politie voert charges uit

17 oktober 2022, 21.53 uur · Aangepast 18 oktober 2022, 11.18 uur · Door AT5

Net als zondagavond is het onrustig bij de kermis in Osdorp. Er wordt opnieuw zwaar vuurwerk afgestoken, volgens de politie is daarbij onder meer een vuilnisbak in brand gevlogen. Vanwege de incidenten zondag besloot de gemeente maandag dat de kermis per direct om 19.00 uur moest sluiten in plaats van 22.00 uur.

AT5 / Inter Visual Studio

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er is overgegaan tot charges omdat het na die sluitingstijd van 19.00 uur onrustig bleef. De politie zegt dat het gaat om groepen jongeren. Een omwonende vertelde de hele avond al knallen te horen en vuurwerkexplosies met flinke steekvlammen te zien.

"Ik woon hier al sinds 2008, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Zo kan ik geen boodschappen doen", zegt de omwonende. Op filmpjes die AT5 kreeg toegestuurd zijn de knallen te horen, net als het vele geblaf van politiehonden.

Aanhouding

Op de filmpjes is te zien dat de politie in linie in de richting van de relschoppers loopt. Met behulp van ordebussen wordt getracht hen terug te dringen. De politie laat weten dat er vooralsnog één aanhouding is verricht, zoals te zien op onderstaand filmpje.

AT5

AT5

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938