Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtvaders kunnen onrust niet stoppen: "Dit zijn jongeren die niet uit Osdorp komen"

18 oktober 2022, 21.49 uur · Aangepast 19 oktober 2022, 07.37 uur · Door AT5

Het lukte buurtvaders en straatcoaches in Osdorp dinsdagavond niet om Tussen Meer en omgeving rustig te houden. Ook zij kregen vuurwerk naar zich toe gegooid. 

"We zijn aan het kijken of we de jongeren kunnen kalmeren", laat een van hen weten. "De agenten hebben ons verteld dat ze gaan opschalen, omdat ze informatie hebben dat ze met groter en zwaarder vuurwerk komen. En voor onze eigen veiligheid moeten we afstand houden van hen."

Quote

"Wij proberen ze telkens te verjagen, maar als je ze naar de ene hoek jaagt gaan ze naar de andere hoek"

buurtvader

Hij hoort 'de ene knal na de andere knal' en noemt het 'niet normaal'. "En we hebben ook meegekregen van de politie dat het jongens zijn van buiten Osdorp. Niet uit Osdorp dus. Dat wil ik even benadrukken. Vandaar dat ze ook niet naar ons willen luisteren. Wij proberen ze telkens te verjagen, maar als je ze naar de ene hoek jaagt gaan ze naar de andere hoek."

De buurtvader zegt dat deze jongeren te werk gaan alsof het de achtertuin van iemand anders is. "Want ze zullen hun ouders hier niet tegen komen. Ze zullen niemand hier tegenkomen. Dus dan kunnen ze hun gang gaan. Dat is de reden dat dit gaande is. Want onze jongens uit Osdorp zouden dit nooit doen. Helemaal als ze zien dat wij van de moskee naar hen toe komen en hun benaderen."

Sociale media

Op sociale media, zoals TikTok, wordt inmiddels opgeroepen om woensdagavond opnieuw naar Osdorp te komen. "Kom met zoveel mogelijk man en zo zwaar mogelijk geschut", staat in een andere oproep. Een bewoner laat weten bezorgd te zijn. "Kan dat ook de aandacht krijgen in het nieuws zodat de politie en ander eenheden goed voorbereid zijn?", schrijft hij aan AT5. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938