Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist ook taakstraf tegen zoon (16) Glennis Grace

27 oktober 2022, 17.33 uur · Aangepast 27 oktober 2022, 18.35 uur · Door AT5

Het Openbaar Ministerie heeft tegen de zoon (16) van zangeres Glennis Grace een taakstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk geëist. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging in een supermarkt aan de Westerstraat. Tegen Grace zelf werd gisteren nog een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar geëist.

Het incident vond plaats op 12 februari. De zoon zou eerder die dag een e-sigaret hebben gerookt in een supermarkt aan de Westerstraat. De jongen werd hierop aangesproken door het personeel van de supermarkt en zou hardhandig de winkel zijn uitgezet. 

Later die avond zou Glennis Grace met een groep bekenden naar de supermarkt zijn gegaan om verhaal te halen. Daarbij ontstond een vechtpartij waarbij meerdere medewerkers van de supermarkt werden geschopt en geslagen. Ook de zoon van Grace zou hierbij betrokken zijn geweest.

Leerstraf

Naast de taakstraf eist het OM een leerstraf van 35 uur, waarin de zoon een training krijgt om zijn agressie onder controle te houden. Ook wil het OM dat de jongen een contactverbod met de aangevers en een locatieverbod in de supermarkt krijgt. In beide gevallen zou de looptijd daarvan een jaar moeten zijn.

Ook een 15-jarige vriend van de jongen moest vandaag voorkomen op verdenking van openlijke geweldpleging. Tegen hem eist justitie een lagere taakstraf van 50 uur, omdat hij minder strafbare feiten zou hebben gepleegd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938