Start van hoofdcontent

Stad

nl

Komende dinsdag Bouw Woon Leef documentaire: De Crisis als Kans

8 november 2022, 17.26 uur · Aangepast 24 november 2022, 14.53 uur · Door AT5 Producties

Bovenop de energiecrisis waardoor bouwmaterialen peperduur worden, kreeg de bouw onlangs ook nog te maken met stikstofmaatregelen. Maar... tijd om stil te staan is er niet! Sterker nog: deze crisis biedt dé kans om het over een andere boeg te gooien. Hoe kan de bouw hierop inspelen en wat wordt er al gedaan?

In de nieuwe Bouw Woon Leef documentaire spreken we met Daniëlle de Nijs over hoe zij met haar bouwbedrijf inspeelt op de huidige crisis en de torenhoge prijzen voor bouwmaterialen. We treffen gebiedsontwikkelaar Edward Zevenbergen op een braakliggend terrein in Zuidoost waar nieuwbouwproject Switi moet verrijzen. Het lijkt alsof daar niets gebeurt, maar niets is minder waar! Want de bouw is volop bezig, maar dan wel in de fabriek... Volgens architect Roberto Meyer is modulair bouwen met geproduceerde onderdelen in de fabriek dé manier om de bouw op gang te houden. Hij zegt daarmee zelfs 600 woningen per maand te kunnen realiseren.

Meer weten? Kijk dan dinsdag 15 november om 19:42 uur naar Bouw Woon Leef op AT5.

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en BPD Gebiedsontwikkeling.

Bouw Woon Leef staat deze maand in het teken van innovaties in de bouwwereld tijdens de crisis. Meer informatie? Volg Bouw Woon Leef op Youtube, TwitterFacebookInstagram en Linkedin.