Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tien aanhoudingen bij onrust na WK-winst Marokko

7 december 2022, 07.05 uur · Aangepast 7 december 2022, 08.32 uur · Door AT5

De politie heeft dinsdagavond in totaal tien mensen aangehouden in de stad tijdens de onrust na de overwinning van Marokko op Spanje in de achtste finale van het WK. Eén persoon is aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar een hulpverlener. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Inter Visual Studio / Remy Roosien

Dinsdagavond werd op meerdere plekken in de stad feestgevierd nadat Marokko zich voor het eerst in de geschiedenis wist te plaatsen voor de kwartfinale van het belangrijkste voetbaltoernooi van de wereld. Onder meer rondom het Mercatorplein, Plein '40-'45 en een deel van de Burgemeester De Vlugtlaan verzamelde zich een grote groep supporters.

In de loop van de avond sloeg op het Mercatorplein de sfeer om en werd er zwaar vuurwerk afgestoken, waarna burgemeester Halsema daar een noodbevel uitvaardigde. Uiteindelijk, om de rust terug te laten keren op het plein, greep de Mobiele Eenheid in.

"Onacceptabel"

De politie laat weten dat zij streng gaan optreden tegen de strafbare feiten die dinsdagavond werden gepleegd. "Het moge duidelijk zijn: geweld tegen hulpverleners en onze bondgenoten, zoals buurtvaders en -moeders, jongerenwerkers en verkeersregelaars, is onacceptabel."

De politie doet onderzoek en vraagt mensen die meer weten over de identiteit van de 'relschoppers' zich te melden. Ook omwonenden met dashcams of videodeurbellen worden gevraagd om de beelden te delen met de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938