Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schaatsfanaten op het ijs gespot in Vondel- en Westerpark: "Ik kan er niet van afblijven"

15 december 2022, 12.56 uur · Aangepast 15 december 2022, 17.04 uur · Door Romain Beker

Waar voor veel mensen het ijs in de stad misschien nog net te dun is, hebben een aantal schaatsfanaten in het Vondel- en Westerpark toch de ijzers ondergebonden. In beide parken werden de eerste rondjes op het ijs succesvol afgerond.

AT5

Op de grote vijver in het Vondelpark stapten vanochtend de eerste schaatsliefhebbers voorzichtig het ijs op. De durfallen waagden de gok en hebben de eerste rondjes op het natuurijs inmiddels geschaatst. "Als het begint te vriezen is het gelijk van: 'wanneer kunnen we?' Schaatsen in het Vondelpark is een van de leukste dingen die er is", antwoord één van hen. Een ander: "Het is een beetje eng in het begin omdat je niet weet hoe dik het is, maar het lijkt goed ijs te zijn. Ik kan er niet van afblijven, het is gewoon echt heel lekker." Voor liefhebbers die ook graag het ijs op willen: vannacht vriest het ook nog, dus naar verwachting moet het water ook nog morgen bevroren zijn. 

Even verderop, in het Westerpark, waagden twee mannen ook een poging. ''Het is veel mooier dan kunstijs", vertelt één van de schaatsers. "Je staat hier bijna alleen, je hebt veel ruimte om je heen. Het is gewoon fantastisch." Nog even genieten blazen dus, want vanaf volgende week worden er weer temperaturen verwacht van boven het vriespunt.

Hard Gaat Ie

Ook bij IJsclub Hard Gaat Ie in Landsmeer zien ze de kans op het schaatsen op natuurijs weer een stukje rooskleuriger in. Gister stond de meting van de dikte van het ijs op 4,5 centimeter. IJsmeester René Segers wist te melden dat ook vandaag het ijs weer dikker is geworden, naar ongeveer 6 centimeter. Segers hoopt dat aankomende zaterdag het ijs dik genoeg is om een leuke dag voor de jeugd te organiseren op het ijs. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938