Start van hoofdcontent

Stad

nl

Computer gestolen met gegevens van oud-studenten VU

20 december 2022, 19.30 uur · Door AT5

Op de campus van de Vrije Universiteit (VU) zijn twee computers gestolen, op één van de computers stonden de gegevens van oud-studenten van de VU. De universiteit heeft een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens en aangifte gedaan bij politie.

De gestolen computer was volgens de universiteit niet uitgerust met de gebruikelijke IT-beveiliging. Daarnaast waren de gegevens op de computer niet tijdig gewist volgens de VU bewaartermijnlijst. "Een ongelukkige samenloop van omstandigheden die wij enorm betreuren", aldus de VU. 

De VU heeft een mail gestuurd naar 'een grote groep alumni' omdat er niet precies te vinden is van welke oud-studenten de gegevens mogelijk op straat liggen. De universiteit heeft daarnaast een informatiepagina gestart waar de laatste stand van zaken wordt vermeld. 

Aangifte en onderzoek

De mogelijke impact van de diefstal van de persoonsgegevens wordt door een team van de VU samen met een functionaris van gegevensbescherming onderzocht.  De universiteit heeft aangifte gedaan en heeft beveiligingsbeelden gedeeld met de politie waar vermoedelijk de daders op te zien zijn. 

"Privacy van onze studenten en medewerkers heeft voor ons als organisatie absolute topprioriteit. Wij betreuren het dan ook enorm dat dit heeft kunnen gebeuren. Daarom beoordelen we opnieuw of er vergelijkbare maatwerk situaties zijn voor de VU",  aldus bestuurslid Marcel Nollen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938