Start van hoofdcontent

Stad

nl

Terug van (nooit) weggeweest, de Bijenkorf-file: "Al uren bezig"

27 december 2022, 17.19 uur · Aangepast 28 december 2022, 09.47 uur · Door Michiel Klaassen

Leuk toch? Een dagje Amsterdam zo in de kerstvakantie. Dat dachten er meer vandaag: van de Wibautstraat tot en met het Damrak stond het muurvast. De oude vertrouwde Bijenkorf-file leidde tot drukke straten en volle parkeergarages.

AT5

Waar ze heen moeten? De twee jongens, die uit het zuiden van het land naar Amsterdam zijn gereden, kijken wat beteuterd. "Ik moet gewoon de stad in, man." En dan hopelijk snel de wagen parkeren. Maar dat zal nog een opgave blijken: de garage bij de Stopera zit al vol en die op het Rokin heeft nog een paar plekken.

En zij hebben nog flexibele plannen. Een stel van middelbare leeftijd begint al wat zorgelijk te kijken. "Wij hebben een afspraak om vier uur. Ik hoop dat we het redden." Even verderop vertelt een automobilist dat hij twee dames naar de Beurs van Berlage moet brengen. "Ze hebben een concert. Maar dat ga ik wel halen hoor", lacht hij. 

Sinds enkele jaren is de file langs de parkeergarages van de binnenstad een vertrouwd gezicht. Voor bewoners en bezoekers is de verkeersopstopping een terugkerende ergernis. En ook op de Stopera leidde de Bijenkorf-file tot verhitte debatten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938