Start van hoofdcontent

Stad

nl

Activist en journalist Julia Jouwe in What's Next: "Ik denk gewoon dat je jongeren in de regie moet zetten"

19 januari 2023, 16.50 uur · Aangepast 19 januari 2023, 20.20 uur · Door AT5 Producties

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart onderzoekt What's Next wat er speelt onder leeftijdsgenoten in Amsterdam en Noord-Holland. In De Stem Van geven jongeren hun ongezouten mening over de Noord-Hollandse politiek. In deze aflevering wordt journalist Julia Jouwe aan de tand gevoeld. 

Julia Jouwe is naast journalist ook een activist die verhalen vertelt die nog niet bekend of erkend zijn. Ze is betrokken bij de maatschappij om bewustzijn te creëren bij anderen: "Of dat nou met gastcolleges is, gesprekken voeren in mijn nabije omgeving of maatschappelijk werk met jongeren." 

Het is voor Julia belangrijk dat jongeren betrokken worden bij de Provinciale Statenverkiezingen. "Ik denk dat volwassenen in het algemeen en ook in de politiek best wel typerend over jongeren denken: die weten het niet of zijn lui, dus wij als volwassenen doen het wel", zegt Julia. "Maar ik denk gewoon dat je de jongeren in de regie moet zetten."

What's Next in gesprek met Julia Jouwe - AT5

Julia benadrukt dat elke jongere naar de stembus moet gaan."Je hele leven wordt beïnvloed door de politiek. Ook naar welke school je gaat en in welk huis je woont." Zij gaat in ieder geval stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. "Je moet gewoon altijd stemmen. Want dat is jouw moment om maar een beetje invloed te hebben op de politiek en dat is jouw democratische recht." 

In What's Next onderzoeken jonge makers, Jobeleen, Laura, Lisa en Daan, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart wat er speelt onder leeftijdsgenoten in Noord-Holland. Wat doen de Provinciale Staten nu precies en wat heeft het voor nut om te stemmen? 

Bekijk onze items terug op het AT5 Youtubekanaal

Het kunstwerk in deze video is gemaakt door Nassau Labs

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland