Start van hoofdcontent

Stad

nl

Supermarkt Hoofdweg beschadigd bij explosie

23 januari 2023, 07.28 uur · Aangepast 23 januari 2023, 14.03 uur · Door AT5

Een supermarkt aan de Hoofdweg heeft vannacht bij een explosie flinke schade opgelopen. De winkel in West staat pal tegenover een politiebureau. 

De hulpdiensten kregen rond 4.40 uur een melding van de explosie. Op beelden is te zien dat onder meer de ramen en zonnewering van de winkel beschadigd zijn. Na de explosie brak er buiten de supermarkt brand uit. De brandweer rukte daarvoor uit, maar hoefde niet in actie komen, want het vuur doofde uit zichzelf. Wel is er aan de ingang van de supermarkt brandschade te zien.

Ter plekke komen politieagenten erachter dat de explosie is veroorzaakt door een 'voorwerp met brandbare vloeistof'. Er is geen verdachte aangehouden. De politie zegt graag in contact te komen met mensen die iets hebben gezien.

Niet bezet

Een politiewoordvoerder geeft aan dat het bureau tegenover de supermarkt 'geen publieksfunctie' heeft en dat de balie niet permanent bezet is. Ook vannacht was er niemand op het bureau aanwezig die iets van de explosie heeft kunnen zien.

Eerder op de avond was er ook in de Zeilstraat een explosie. Op het moment van de explosie waren daar mensen in het café aanwezig, maar er is volgens de politie niemand gewond geraakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938