Start van hoofdcontent

Stad

nl

Te vaak poepbacterie: strand Sloterplas geen officiële zwemlocatie meer

27 januari 2023, 12.10 uur · Aangepast 27 januari 2023, 13.15 uur · Door AT5

Het strandje bij de Sloterplas verliest de status van officiële zwemlocatie. In het water is in de zomermaanden te vaak de poepbacterie aangetroffen. De gemeente gaat onderzoeken hoe ze het water schoner kunnen krijgen.

Bij het strand in Nieuw-West, dat ook elk jaar wordt gebruikt voor de nieuwjaarsduik, is op sommige momenten te veel e-coli bacteriën gemeten. Ook wel de poepbacterie genoemd. Volgens Europese regels mag het Sloterstrand hierdoor geen officiële zwemlocatie meer zijn.

Het is nog steeds mogelijk om te zwemmen bij het Sloterstrand, maar wel op eigen risico. De gemeente waarschuwt dat het water niet altijd van de goede kwaliteit is. Door de poepbacterie kunnen mensen last krijgen van huidirritatie, diarree en buikpijn. 

Minimaal twee jaar schoon

De gemeente heeft afgelopen jaren maatregelen genomen om de kwaliteit van het water te verbeteren. Zo is er een mosselscherm tegen blauwalg geplaatst, vogelwering tegen vogelpoep en staan er extra afvalbakken en toiletten op het strand. Volgens de gemeente 'lijkt het water daardoor schoner te worden, maar duidelijk nog niet genoeg'.

Voordat het Sloterstrand weer een officiële zwemlocatie kan worden, moet het water minimaal twee jaar schoon zijn. De gemeente gaat kijken of een pomp en andere maatregelen kunnen helpen om het water schoner te krijgen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938