Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-keeper Gorter krijgt contractverlenging en maakt seizoen af in Schotland

31 januari 2023, 14.41 uur · Aangepast 1 februari 2023, 08.16 uur · Door AT5

Ajax heeft het contract van Jay Gorter tot en met de zomer van 2026 verlengd. De keeper wordt gelijk verhuurd: hij mag het seizoen afmaken bij het Schotse Aberdeen. Zelf vindt de keeper dat hij na de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal geen eerlijke kans meer kreeg bij Ajax.

Gorter in zijn tijd bij Go Ahead Eagles

Gorter kwam in 2021 over van Go Ahead Eagles, waar hij het seizoen ervoor een goede indruk had achtergelaten op het tweede niveau. De geboren Amsterdammer hield dat jaar liefst 25 keer de nul en pakte daarmee een Nederlands record.

Keeperswissel

Bij Ajax wist Gorter nog maar weinig indruk te maken. Zijn meeste wedstrijden speelde hij voor Jong Ajax; voor het eerste kwam hij maar drie keer uit. Gorter moest het meestal afleggen tegen keepers als Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg. 

Quote

"Als je na één wedstrijd al geslachtofferd wordt, is het vrij duidelijk dat je ergens anders speelminuten moet gaan zoeken."

Ajax-keeper Gorter tegenover ESPN

Zijn voorlopig laatste wedstrijd speelde Gorter dit seizoen in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Nadat hij in die wedstrijd twee keer in de fout ging, moest Gorter in de maanden daarna weer op de bank plaatsnemen en kreeg de 39-jarige Remko Pasveer de voorkeur.

Gorter liet vandaag aan ESPN weten dat hij die beslissing van de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder niet terecht vond. "Ik vond op dat moment dat ik geen echte kans heb gekregen", zei Gorter daar. "Als je na één wedstrijd al geslachtofferd wordt, is het al vrij duidelijk dat je ergens anders speelminuten moet gaan zoeken."

Rulli

Ook na mindere prestaties van Pasveer namen de kansen van Gorter op een basisplek niet toe. Deze winter besloot Ajax namelijk doelman Geronimo Rulli van het Spaanse Villareal over te nemen.

Met Aberdeen gaat het de laatste weken niet best. De ploeg, die nu zevende staat, werd vorige week door een Schotse zesdeklasser uit de beker gegooid. Afgelopen weekend ging het opnieuw mis voor Aberdeen, toen werd er met 6-0 van middenmoter Hibernian verloren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938