Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vele tientallen taxichauffeurs demonstreren bij Stopera

17 februari 2023, 17.32 uur · Aangepast 17 februari 2023, 21.04 uur · Door AT5

Vele tientallen taxichauffeurs hebben vanavond een paar uur lang gedemonstreerd bij de Stopera. Ze blokkeerden daarbij het Mr. Visserplein en het Waterlooplein. Rond 19.15 uur vertrokken ze. 

Op een groot deel van de Weesperstraat en de Valkenburgerstraat stond verkeer in de file. Tram 14 reed om, liet het GVB weten. De chauffeurs verzamelden zich vanmiddag op de Joan Muyskenweg. Een chauffeur liet aan AT5 weten dat de groep wil 'opstaan voor onze rechten'.

Quote

"Laten we hand in hand staan vandaag en opkomen voor onze rechten"

Taxichauffeur

"Iedereen met een blauw kenteken wees erbij, ochtend- middag- avondploeg we zijn allemaal één!", liet de chauffeur weten. "En deze problemen gaan ons allemaal aan! Laten we hand in hand staan vandaag en opkomen voor onze rechten zoals alle andere sectoren dat ook doen tegen het kromme beleid."

Een woordvoerder van de politie zei dat agenten met de chauffeurs in gesprek waren. Zij probeerden de chauffeurs zover te krijgen dat ze het andere verkeer niet meer belemmerden. "Er is begrip en ruimte voor protest, het mag geuit worden, alleen mogen andere mensen in het verkeer of het ov niet de dupe worden", zei de politiewoordvoerder. "En dat is nu wel het geval. We proberen er samen uit te komen, demonstreren mag, maar het overige verkeer mag er geen hinder van ondervinden."

Quote

"Demonstreren mag, maar het overige verkeer mag er geen hinder van ondervinden"

Politiewoordvoerder

De chauffeurs hadden rond 19.00 uur via Teams contact met wethouder Melanie van der Horst (Verkeer). Daarna vertrokken ze.

Taxichauffeurs protesteerden in de nacht van zaterdag op zondag ook al. Ze stonden toen op de Dam. De chauffeurs zijn kwaad in hun ogen te lage aantal plekken om stil te mogen staan en de boetes die ze voor het stilstaan van agenten en handhavers krijgen.