Start van hoofdcontent

Stad

nl

Start werkzaamheden op de Nieuwe Hoogstraat: "Wat moet, dat moet"

21 februari 2023, 14.15 uur · Door AT5 Producties

De werkzaamheden in de Nieuwmarktbuurt zijn van start gegaan. In Het Verkeer gaan we langs op de Nieuwe Hoogstraat. De komende maanden worden hier oude gasleidingen vervangen en nieuwe elektriciteitskabels aangelegd. En in maart starten de werkzaamheden aan de kademuur op de Geldersekade. 

Omgevingsmanager Merije Schilder legt uit wat de werkzaamheden aan de Nieuwe Hoogstraat inhouden: "De gasleidingen moeten vervangen worden, omdat ze oud zijn en aan het einde van hun levensduur." Daarbij worden ook nieuwe elektriciteitskabels aangelegd, omdat Amsterdammers steeds meer elektra gebruiken: "We koken en rijden elektrisch, en we doen steeds meer online", vertelt Schilder. 

De werkzaamheden zijn vorige week van start gegaan. Er wordt anders gewerkt dan normaal want de oude gasleidingen worden niet verwijderd. ''Deze zullen dienen als een soort beschermbuis voor de nieuwe elektriciteitskabels. Dit scheelt heel veel graafwerk en zo kunnen we het werk met zes maanden inkorten", legt Schilders uit. 

AT5
Quote

"Ik heb er wel last van ja, maar niet getreurd. Het blijft een mooie stad Amsterdam"

BEWONER

Gevolgen verkeer

Er zijn nog meer projecten waaraan wordt gewerkt in de buurt. Toch zijn de projecten zo op elkaar afgestemd dat de buurt bereikbaar blijft voor voetgangers, auto's en fietsers. Het werk zal worden uitgevoerd in verschillende fases: "Nu moeten bijvoorbeeld de fietsers even afstappen om langs het werk te lopen en die kunnen daarna gewoon weer doorfietsen. Er zijn ook fases dat auto's even om moeten rijden", vertelt Schilder.

De voorbijgangers zijn niet allemaal even blij met de werkzaamheden.  "Ik heb er wel last van ja, maar niet getreurd. Het blijft een mooie stad Amsterdam." 

De werkzaamheden zijn in november dit jaar afgerond. 

Meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938