Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kinderopvang klaar met hondenuitlaatpad: "Het is vies, onveilig en het trekt ratten aan"

22 februari 2023, 12.00 uur · Aangepast 22 februari 2023, 17.02 uur · Door Jesler Bos

Bij kinderopvang Billie in het Westerpark willen ze heel graag zo snel mogelijk af van de hondenuitlaatstrook die pal naast het speelplein van de opvang loopt. De honden hoeven daar niet aan de lijn en dat zorgt volgens de directeur van de opvang tot vieze en onveilige situaties. Zo lopen de honden vaak het plein op, ruimt lang niet elke baas de hondenpoep op en plassen de beesten tegen -of eigenlijk door- het hek.

AT5

Elk baasje dat wij spreken ruimt keurig de hondenpoep op, maar lang niet iedereen doet dat. "Meestal eindigt het zo dat wij dit opruimen", vertelt directeur Berkholst-Groen terwijl ze naar een hondendrol wijst. De poep belandt vaak in de kinderopvang omdat de kinderen erin gaan staan. "En dan kunnen wij weer poetsen."

Maar het blijft niet bij de hondenpoep. Zo stoort Berkholst-Groen zich ook aan de honden die uit enthousiasme over het plein lopen. Ook heeft het personeel maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat kinderen niet in aanraking komen met plassende honden: "We hebben kippengaas en platen tegen het hek gedaan, want als een hond plast komt dat rechtstreeks op de speelplek. Het stinkt en trekt ratten aan."

Verplaatsen 

Berkholst-Groen wil dat de ingang van het hondenpad, nu naast de ingang van de opvang ligt, wordt verplaatst naar een plek verderop in het Westerpark: "Wij willen dat het pad dat hier loopt verdwijnt. Zodat er vanuit het park een ingang naar het bestaande hondenpad komt."

Dat zou betekenen dat de baasjes en hun viervoeters voortaan via de hoofdingang van het Westerpark naar binnen moeten en de hond eerst een stukje moet worden aangelijnd: "Maar als je dat afweegt tegen de veiligheid van de kinderen, lijkt me dat geen probleem", aldus Berkholst-Groen. 

Om draagvlak voor het idee te creëren startte het kinderdagverblijf een petitie. "Er zijn 149 handtekeningen binnen van ouders  en opa's en oma's die brengen. Ook al het personeel heeft getekend."

De gemeente laat weten dat het verplaatsen, zoals de kinderopvang dat wil, niet wenselijk is in verband met de kosten en de drukke verkeerssituatie. Wel wordt er gekeken naar, hoe de entree van het hondenpad en die van het kinderdagverblijf te scheiden. Daarnaast gaat de GGD onderzoek doen naar de situatie, laat een woordvoerder weten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938