Start van hoofdcontent

Stad

nl

A10 Noord krijgt nieuw asfalt om geluidsoverlast tegen te gaan

2 maart 2023, 09.48 uur · Aangepast 2 maart 2023, 14.53 uur · Door AT5

De A10-Noord krijgt in beide richtingen een extra laag stiller asfalt. Rijkswaterstaat wil daarmee geluidsoverlast voor omwonenden verminderen. De asfaltvernieuwing zal naar verwachting nog voor de zomervakantie plaatsvinden. 

Rijkswaterstaat laat weten dat er nog meer plannen klaarstaan om uitgevoerd te worden. Zo wordt er gekeken of het vervangen van de geluidsschermen op de A10 versneld kan worden. Dat stond voor medio 2025 op de planning, nu wordt medio 2024 aangehouden. Vorig jaar ging door verschillende stormen een deel van de geluidswand van de A10 kapot. In augustus verlaagde Rijkswaterstaat de muren met ongeveer de helft, om nog meer losvliegende panelen te voorkomen. Sindsdien ervaren buurtbewoners meer overlast

De snelheid op de A10 wordt niet aangepast. "Het verlagen van de maximumsnelheid is onderzocht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze niet voldoende geluidsreductie geeft om de problemen op te lossen", aldus Rijkswaterstaat.

Wel zal er extra onderzoek worden gedaan naar het aanbrengen van gevelisolatie voor enkele woningen. Omwonenden zullen hier door Rijkswaterstaat persoonlijk over worden geïnformeerd.