Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgen over veiligheid Rembrandtplein na dodelijk ongeluk: "Mensen kijken niet eens"

2 maart 2023, 17.16 uur · Aangepast 2 maart 2023, 17.36 uur · Door Stefan Bunschoten

Buurtbewoners en ondernemers reageren geschokt op de dood van een 73-jarige fietser op het Rembrandtplein gisteravond. Zij zien vaker gevaarlijke verkeerssituaties op die plek en pleiten voor meer handhaving. De scooterrijder die betrokken was bij het ongeluk had daar namelijk niet mogen rijden. Zowel het fietspad als de trambaan zijn op die plek verboden terrein voor scooters. 

Een werknemer van een snackbar bij het Rembrandtplein zag de hulpdiensten massaal uitrukken. "De politie kwam en ambulancepersoneel kwam, ze hebben nog even gezorgd voor die persoon, maar het is ongelooflijk, hij is overleden."

De bestuurder van de deelscooter ging er na het ongeluk vandoor. Er is inmiddels wel een verdachte, een 19-jarige Rotterdammer, opgepakt. "Het is een tragedie, met name voor de familieleden van het slachtoffer", zegt een buurtbewoner.

Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de Halvemaansteeg. Een fietser vertelt dat hij dat een gevaarlijk punt vindt. "Ik stap altijd af hier. Van alle kanten kan verkeer komen." Eigenlijk mogen er op de trambaan daar namelijk alleen trams rijden, maar voor laad- en losverkeer, vuilniswagens en hulpdiensten wordt (soms) een uitzondering gemaakt. 

Quote

"Ze rijden ook hard hier op scooter, dat is ongelooflijk, die mensen kijken niet eens"

Werknemer snackbar

De werknemer van de snackbar bij het Rembrandtplein zegt dat hij daarnaast nog vaak scooterrijders op de trambaan ziet rijden. "Ze rijden ook hard hier op scooter, dat is ongelooflijk, die mensen kijken niet eens, ze rijden gewoon door." Hij vindt dat politie en handhaving strenger moeten controleren. "Als er controle is, gebeurt niks."

De politie onderzoekt nog of de 19-jarige Rotterdammer inderdaad de bestuurder was. Hij wordt op dit moment verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval en het hulpeloos achterlaten van het slachtoffer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938