Start van hoofdcontent

Stad

nl

AED op Nouriplein: "Een mensenleven redden uit Appie's naam is een groot iets"

3 maart 2023, 20.00 uur · Door Inge van Rooijen & Isa Sauer

De Nouri Foundation en de Hartstichting gaan samen 34 AED's in Nederland plaatsen, één daarvan komt er te hangen bij het Abdelhak Nouriplein in Nieuw-West. Nouri kreeg in 2017 een hartstilstand tijdens een wedstrijd van Ajax, als er eerder was ingegrepen had hij waarschijnlijk geen zware hersenschade opgelopen. Vandaag is de samenwerking tussen de Nouri Foundation en de Hartstichting getekend. Zijn broer Abderrahim Nouri weet het zeker: ''Appie vindt dit alleen maar mooi.''

De AED's worden door heel Nederland in verschillende wijken geplaatst en aangemeld bij HartslagNu. Burgerhulpverleners kunnen daarop zien waar de dichtstbijzijnde AED hangt als er iemand in de buurt gereanimeerd moet worden. 

Quote

"Ik kreeg flashbacks naar de hartstilstand van mijn broertje"

Abderrahim Nouri

De broer van Abdelhak, Abderrahim, was ook aanwezig, hij deed mee met een reanimatiecursus en dat raakte hem. ''Ik kreeg flashbacks naar de hartstilstand van mijn broertje. De bewegingen die ik toen live op televisie zag, zag ik vandaag terug. Het had misschien eerder moeten gebeuren, maar ik ben blij dat ik de cursus vandaag heb gedaan.''  Op 10 mei wordt de AED geplaatst op het Nouriplein.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938