Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Nieuwe verdachten ontvoering 15-jarige jongen blijven 14 dagen langer vastzitten

10 maart 2023, 17.50 uur · Door AT5

Drie van de vier nieuwe verdachten in de zaak van de ontvoering van de 15-jarige jongen in de Tweede Jan Steenstraat in De Pijp blijven langer vastzitten. De politie hield woensdagochtend de vier verdachten aan, de teller staat daarmee op zeven. 

Het ging om een 41-jarige man uit Amsterdam en drie vrouwen van 28, 31 en 35 jaar oud uit Amsterdam en Amstelveen. De 28-jarige verdachte is inmiddels door de politie vrijgelaten, maar ze blijft wel verdachte in de zaak. Het Openbaar Ministerie laat aan AT5 weten meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

De 15-jarige jongen werd op 10 januari door drie mannen in een busje meegenomen. De ontvoerders probeerden vervolgens via de A27 aan de politie te ontkomen, maar dat lukte ze niet. Ter hoogte van het dorp Groenekan werd het busje omsingeld door agenten en kon de jongen worden bevrijd. Die drie mannen werden toen door de politie aangehouden. 

Politiewoordvoerder Marijke Stor gaf woensdag aan dat het er niet op lijkt dat de jongen 'zomaar van de straat is geplukt'. Volgens Het Parool zou de ontvoering mogelijk verband houden met een woningoverval  aan het Minervaplein in Zuid waar veel geld zou buit zijn gemaakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938