Start van hoofdcontent

Sport

nl

Chabrani opent sportschool na lange strijd met gemeente: "Ik ga er pas uit als ik er niet meer ben"

14 maart 2023, 20.00 uur · Aangepast 14 maart 2023, 20.13 uur · Door Najim El Yarchouhi

De strijd met de gemeente over wie er uiteindelijk in het pand op de Van Hallstraat in Westerpark mocht heeft in totaal bijna anderhalf jaar geduurd. Dat kostte veel energie, maar het is nu officieel voorbij nu Kamal Chabrani de deuren van zijn nieuwe sportschool heeft geopend. En dat in hetzelfde pand waar vroeger de legendarische Chakuriki Gym van kickbokscoach Thom Harinck was.

Chabrani heeft op uiterlijk 1 november 2022 de sleutels moeten inleveren van zijn oude sportschool aan de Van Swietenhof in Geuzenveld. Hij sloot een overeenkomst over de huur van een nieuw pand, de huidige locatie en voormalig Chakuriki gym in Westerpark, maar er intrekken ging niet makkelijk.

Iets later werd er bekend dat er nog een tweede partij geïnteresseerd zou zijn in de overname van het pand. Kledingmerk Patta wilde de Chakuriki Gym ook overnemen en kwam met een hoger bod. Het leidde tot een juridisch gevecht, waarin het gerechtshof uiteindelijk besliste dat Chabrani het eerst een overeenkomst sloot. De procedure met hem moest gerespecteerd worden. Maar de gemeente bleek daar ongevoelig voor en wilde een nieuwe procedure starten waarbij ook andere partijen zich konden aanmelden. 

Uiteindelijk kreeg Chabrani gelijk en kon hij afgelopen zondag eindelijk iedereen verwelkomen in zijn nieuwe sportschool.

Quote

"Thom Harinck heeft de Chakuriki Gym een legendarisch sportschool gemaakt"

Kamal Chabrani, kickbokstrainer

In 1972 opende Thom Harinck er na een reis in Thailand Chakuriki Gym. Hij was daarmee een van de grondleggers van het kickboksen in Nederland en creëerde zijn eigen vechtstijl. Hij combineerde de technieken van onder andere het Engelse boksen met muay thai boksen en noemde deze stijl dan chakuriki. Grote Amsterdamse vechters zoals Badr Hari, Gilbert Ballantine en Hesdy Gerges begonnen bij Harinck. 

De sportschool heeft een flinke opknapbeurt gehad.  Zo is er bijvoorbeeld een hoogtekamer waarin je kan trainen  met een lager zuurstofgehalte voor wedstrijden in het buitenland. Maar ook aan de historie is gedacht. Op de poort staat een bordje met 'Dojo Chakuriki' en 'T. Harinck'. "Dat bordje wil ik daar voor altijd laten staan", zegt Chabrani.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938