Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeersinfarct in Centrum door werkzaamheden rondom Oosterdok en CS: ''Alles ligt plat''

30 maart 2023, 11.31 uur · Aangepast 30 maart 2023, 22.16 uur · Door AT5

Sinds vanochtend is er een verkeersinfarct rondom het Oosterdok en Centraal Station. De gemeente is begonnen aan werkzaamheden op de route van de Oostertoegang en de Prins Hendrikkade. Door de omleidingen loopt het verkeer vast en staan automobilisten vaak meer dan een halfuur stil. ''Alles vanuit Oost richting de De Ruijterkade staat vast'', zegt een taxichauffeur tegen AT5.

De gemeente gaat tot september 2024 werken aan de fietsroute tussen het IJ en de Geldersekade. Het fietspad en de stoep worden breder gemaakt. Voor auto's geldt in de Oostertoegang en op de ODE-brug vanaf nu eenrichtingsverkeer.

Woedende taxichauffeurs

Meerdere taxichauffeurs laten aan AT5 weten boos te zijn over de afsluiting. De brug vanaf de Prins Hendrikkade richting het Centraal Station is afgesloten. "Hierdoor is het een grote puinhoop'', aldus een taxichauffeur. Volgens hem is het normaal gesproken van het Damrak naar het Centraal Station ongeveer vijf minuten rijden. ''Nu is dat bijna veertig minuten.'' Taxichauffeurs waren van plan om donderdagmiddag hun onvrede te uiten voor de Stopera, maar zagen daar vanwege de ''last minute beschikbaarheid'' van af. "Feit is wel dat we woedend zijn.''

Die woede was vanmorgen goed te horen. De file voor de OBA ging gepaard met een hard toeterorkest.

AT5

Gevolgen voor de bereikbaarheid

De werkzaamheden op de route van de Oostertoegang en de Prins Hendrikkade tussen de Kromme Waal en de Kamperbrug gaan maanden duren en heeft flinke gevolgen voor de bereikbaarheid. Het autoverkeer wordt via de Kattenburgerstraat omgeleid. Het verkeer dat vanaf het Damrak komt, kan via de Prins Hendrikkade de stad uitrijden. Voor fietsers en voetgangers blijft het nog wel mogelijk om langs de werkzaamheden te gaan. 

Een woordvoerder van wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) laat weten dat de nieuwe verkeerssituatie 'nu inderdaad niet duidelijk genoeg aangegeven' is. "We gaan daarom tekstkarren plaatsen en morgen komen onze experts kijken hoe we de situatie daar kunnen verduidelijken."

 Zie hieronder een kaart van de werkzaamheden van de gemeente. 

Omleiding Prins Hendrikkade - Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938