Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeerssituatie Prins Hendrikkade verwart fietsers: "Opeens word je de weg opgestuurd"

31 maart 2022, 11.12 uur · Door Jimmy Miltenburg

De verkeerssituatie bij een fietspad aan de Prins Hendrikkade verbaast fietsers aan de lopende band. Het fietspad houdt namelijk plots op en gaat over in een weg die alleen bedoeld is voor auto's. 

De ene na de andere fietser kijkt verbaasd om zich heen wanneer het einde van het fietspad is bereikt. "Dit slaat helemaal nergens op", aldus een fietser aan de rand van de weg. "Het is echt totaal onduidelijk. Ik word er niet boos van, maar diegene die dit heeft bedacht, heeft z'n werk niet goed gedaan."

Onvoldoende duidelijk

De verwarrende situatie is bij de gemeente bekend, zo laat een woordvoerder in een reactie weten. "Het fietspad was met een hek afgesloten maar dat is door iemand weggehaald", aldus een woordvoerder van stadsdeel Centrum. "Er wordt deze week nog een nieuw hek geplaatst. Fietsers kunnen nu bij de IJ-tunnel oversteken naar de huizenkant. Dit staat aangegeven, maar is waarschijnlijk onvoldoende duidelijk. Aan de overkant gaat vervolgens een twee-richtingen fietspad verder naar CS."

Rolstoeltoegankelijkheid

Naast fietsers blijken ook mensen in een rolstoel de dupe te worden van de onduidelijke situatie. "Ik heb net een zogenoemde pistweet de wereld ingeslingerd dat ik hier niet op een normale manier mijn weg kan vervolgen", aldus een geïrriteerde rolstoelgebruiker. "Tenzij ik met gevaar voor eigen leven de rijbaan op ga, maar dat lijkt mij geen goed plan, omdat hier nogal hard wordt gereden."

De gemeente belooft dat er wordt gewerkt aan een oplossing voor de onduidelijkheid. "Volgende week wordt met de gebiedsbeheerder bekeken hoe de situatie verder verduidelijkt kan worden", aldus de gemeentewoordvoerder. "De rolstoeltoegankelijkheid zullen we ook meenemen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938