Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schutter dodelijke schietpartij Staatsliedenbuurt was buurman van slachtoffer 

31 maart 2023, 10.34 uur · Aangepast 31 maart 2023, 14.23 uur · Door AT5

De vermoedelijke schutter die gisteren een 47-jarige vrouw voor de deur van een woning aan de De Wittenstraat doodschoot, was haar buurman. Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan AT5. De politie doet nog onderzoek naar de aanleiding van het dodelijke incident.

Voor de deur van de woning werd de 47-jarige Amsterdamse gisteren rond 8.00 uur doodgeschoten. De vermoedelijke schutter, een 57-jarige Amsterdammer, vluchtte vervolgens te voet en werd kort daarna aangetroffen in een parkeergarage aan de De Wittenkade. De garage is op loopafstand van de plek waar de vrouw werd doodgeschoten. 

Ook laten meerdere omwonenden aan AT5 weten dat één van haar kinderen aanwezig was bij de schietpartij. De politie bevestigt dat de vrouw drie kinderen heeft, maar doet er verder geen uitspraken over.

'Kwam voor de wijkagent uit het niets'

Het is nog niet duidelijk wat de precieze aanleiding is geweest van de schietpartij. Volgens verschillende buurtbewoners zou de man verward zijn geweest. "Hij liep altijd met zoveel spanning in zijn lijf rond", vertelt één van hen. "Iedereen in de buurt was bang voor hem." Anderen zeggen dat de aanleiding mogelijk een burenruzie was. 

De woordvoerder laat weten dat er de afgelopen drie jaar geen meldingen van overlast over de man zijn binnengekomen. In het verleden kwam dat wel een aantal keren voor, dat ging dan over de 'onderlinge onvrede in het pand'. "Er is daarin in bemiddeld en wij hebben daarna niets meer er over vernomen. Voor de wijkagent en de politie kwam dit uit het niets."

Bloemen en kaarsjes

Voor de woning aan de De Wittenstraat is een herdenkingsplek gecreëerd. Er zijn meerdere bosjes bloemen en kaarsen neergelegd. Bij de woning was gisteren in de ruit van het portiek een groot gat te zien. Vanochtend was de ruit nog niet gemaakt. De politie is vandaag in de wijk aanwezig met slachtofferhulp.  Ook stadsdeel West is vandaag en gisteren, zoals gebruikelijk, in de wijk aanwezig

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938