Start van hoofdcontent

Stad

nl

Portiek van doodgeschoten Karin vol met bloemen

4 april 2023, 14.00 uur · Aangepast 5 april 2023, 06.54 uur · Door AT5

Voor de woning aan de De Wittenstraat waar Karin vorige week donderdag werd doodgeschoten, is een kleine bloemenzee ontstaan om haar te herdenken. Ook liggen er tekeningen en kaartjes voor de verpleegkundig specialist van het OLVG.

Voor de deur van het trapportaal in de Staatsliedenbuurt werd de 47-jarige Amsterdamse donderdagochtend rond 8.00 uur doodgeschoten. De vermoedelijke schutter, haar 57-jarige buurman Ricardo S., vluchtte vervolgens te voet en werd kort daarna dood aangetroffen in een parkeergarage aan de De Wittenkade. Hij had zichzelf om het leven gebracht. De garage is op loopafstand van de plek waar Karin werd doodgeschoten. 

Karin werkte de afgelopen tien jaar bij het OLVG, ze was verpleegkundig specialist op de afdeling maag-, darm-, leverziekten. Ook maakte ze onderdeel uit van het onderzoeksteam van het ziekenhuis.  "Het was een heel lieve, bijzondere vrouw. Het raakt ons allemaal heel diep en we zijn allemaal sprakeloos", liet een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag weten.

Aanleiding onduidelijk

Een van haar drie kinderen was erbij toen zijn moeder werd doodgeschoten. De precieze aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk, de politie doet nog steeds onderzoek. Verschillende buurtbewoners zeggen dat de man verward zou zijn geweest. Anderen noemen een burenruzie als mogelijke aanleiding. "Hij beklaagde zich geregeld over overlast van zijn buren en heeft in het verleden een kind uit de buurt met de dood bedreigd."

De politie laat weten dat er de afgelopen drie jaar geen meldingen van overlast zijn binnengekomen. In het verleden kwam dat wel een aantal keren voor, dat ging dan over de 'onderlinge onvrede in het pand'. "Er is daar in bemiddeld en wij hebben er daarna niets meer over vernomen. Voor de wijkagent en de politie kwam de schietpartij uit het niets."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938