Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxiprotest breidt zich uit: nu ook op Prins Hendrikkade

5 april 2023, 19.47 uur · Aangepast 5 april 2023, 23.13 uur · Door AT5

Naar aanleiding van de protestactie eerder deze middag, is een deel van de taxichauffeurs afgesplitst van het protest bij de Michiel de Ruijtertunnel. Zij staan nu op de Prins Hendrikkade en blokkeren daar de weg volledig. 

AT5

De chauffeurs hebben de taxi's op de Prins Hendrikkade achtergelaten en zijn meters verderop van hun voertuig gaan staan. Ze zijn het niet eens met het verkeersbeleid van de gemeente. 

Politieagenten zijn met de chauffeurs in gesprek en verzoeken hen de weg vrij te maken. Het lijkt er niet op dat er beweging komt in de blokkade. De chauffeurs blijven op de weg staan en laten weten dat zij 'net zoals de boeren gefaciliteerd willen worden'.

Waar het protest vanmiddag begon bij het verzamelpunt op de Piet Heinkade, stond het later in het centrum volledig vast. Zowel bij de Michiel de Ruijtertunnel, als de West-en Oostkant van CS, het Damrak en later ook de Prins Hendrikkade leek er geen beweging in het verkeer te komen. 

Door het protest dat zich heeft uitgebreid tot de Prins Hendrikkade stond tram 26 ook tijdelijk stil. Halverwege de avond werd de demonstratie beëindigd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938