Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Bewoners flat Comeniusstraat over explosie: "Schrok wakker van die gekke bom"

21 april 2023, 13.09 uur · Aangepast 21 april 2023, 14.08 uur · Door AT5

Veel bewoners van een flat aan de Comeniusstraat in Nieuw-West waren aan het slapen, toen er rond 03.45 uur een explosief afging. "Ik schrok wakker door die gekke bom en ben meteen naar beneden gegaan", zegt een van de bewoners.

"Daar zag ik dat iedereen wakker was geschrokken en ook naar beneden was gekomen", vertelt hij verder. Door de knal werden de ruiten van meerdere geparkeerde auto's en zelfs die van een woning op de vierde verdieping van de flat eruit geblazen.

Een andere bewoner vertelt dat hij een film aan het kijken was op het moment van de knal. "Ik wist eerst niet of het de film was of echt. Toen vroeg mijn vrouw: wat is dit voor explosie? Ik keek daarna naar buiten en zag ik een grote rookwolk."

'Call of Duty in het echt' 

De man, die zijn jonge dochtertje vasthoudt, zegt dat hij behoorlijk schrok. "Ja, als je een kleintje hebt dan schrik je sowieso. Zij schrok ook wakker. Dan doet het je nog meer. Dan kijk je naar buiten en dan zie je dat een of andere idioot Call of Duty in het echt aan het spelen is. Dat slaat nergens op, man."

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en constateerde al snel dat er geen gevaar meer was voor buurtbewoners. De recherche vond delen van het explosief en heeft die meegenomen voor onderzoek. Volgens de politie zijn de vermoedelijke daders meteen na de explosie op een scooter richting Osdorp gereden. Er is nog niemand opgepakt.