Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ongeluk met fietser op Churchill-laan is tweede in maand tijd: "Niet te geloven"

24 april 2023, 20.08 uur · Aangepast 26 april 2023, 07.09 uur · Door Stefan Bunschoten

Bewoners van de Rivierenbuurt hopen dat de gemeente snel maatregelen neemt op de kruising van de Churchill-laan met de Scheldestraat. Daar vond vanmorgen een aanrijding tussen een fietser en een touringcar plaats. Ongeveer een maand geleden raakte er op die plek al een fietser gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen. 

De politie deed na het ongeluk, dat rond 9.20 uur plaatsvond, urenlang onderzoek. Daarbij werd ook een drone ingezet om luchtbeelden te maken. "In een maand twee keer, niet te geloven echt", zei een buurtbewoner. "Waarschijnlijk ook hetzelfde type ongeluk. Afschuwelijk, afschuwelijk. De buschauffeur ziet ze gewoon niet."

Een andere bewoner van de Rivierenbuurt zegt dat touringcars vroeger niet over de Churchill-laan reden, maar dat ze dat nu wel doen vanwege de afsluiting van de Wielingenstraat bij de Rai. "De grote bussen reden daar altijd langs."

"Ik woon hier om de hoek en ik zie het vaak maar net goed gaan", vertelt een ander. "Je ziet bij de stoplichten de fietser iets te ver naar voren gaan. Die hebben hetzelfde moment groen. En dan gaat die bus, of een vrachtwagen, om de hoek en die ziet dan niet de fietser."

Quote

"Er moet iets aan gebeuren.  Zo snel mogelijk. Zodat het niet meer een volgende keer kan gebeuren"

Bewoner Rivierenbuurt

Bewoners vrezen dat het binnenkort weer fout gaat. "Er moet iets aan deze kruising gebeuren.  Zo snel mogelijk. Dat zo'n ongeluk de volgende keer niet meer kan gebeuren. "

Het slachtoffer, een 50-jarige man, is vanochtend per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon verder nog niets over het letsel zeggen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938