Stad

Ajax vrouwen winnen van FC Twente en nemen koppositie over

29 april 2023, 18.53 uur · Aangepast 30 april 2023, 09.16 uur · Door AT5

De vrouwen van Ajax hebben een belangrijke stap gezet richting het landskampioenschap. Het is de ploeg van Suzanne Bakker gelukt om koploper FC Twente met 1-0 te verslaan. Met nog maar één wedstrijd te gaan, staat Ajax met een punt voorsprong bovenaan de lijst en kunnen zij de landstitel ruiken.

In de veertiende minuut zette Chasity Grant de versnelling in en schoot op goal. Haar inzet werd door Oranje-keepster Daphne van Domselaar gestopt, maar de bal belande voor de voeten van Tiny Hoekstra. Zij scoorde uit de rebound en zette Ajax op voorsprong.

De Tukkers voerden in de tweede helft de druk op, maar slaagden er niet in om te scoren. Door de 1-0 winst van de vrouwen van Ajax is Twente de regie over het landskampioenschap kwijt.

De titelstrijd wordt volgende week beslist. Op zondag 7 mei speelt de nieuwe koploper Ajax uit tegen PEC Zwolle, die nummer zes op de ranglijst staat. FC Twente krijgt de nummer zeven op bezoek, Feyenoord. De Ajax vrouwen werden in het seizoen 2017/2018 voor het laatst kampioen.