Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Teleurgestelde Ajaxfans druipen al na 9 minuten af: "Kan toch gewoon normaal doen?"

14 mei 2023, 19.13 uur · Aangepast 14 mei 2023, 21.41 uur · Door AT5

In een seizoen waarin het al toch al niet over rozen gaat, beleefden Ajax-supporters vandaag opnieuw een bijzonder slechte middag. Een paar uur voordat Feyenoord het kampioenschap binnensleepte, werd de uitwedstrijd bij FC Groningen binnen negen minuten gestaakt. AT5 sprak een paar teleurgestelde fans: "Heel vervelend dat ze het zo moeten verpesten." 

"Hartstikke sneu, ook voor de Ajax-supporters", aldus een meisje dat Groningen-fan is, maar dus wel medelijden heeft voor de Ajacieden die voor nog geen tien minuten voetbal naar het noorden zijn afgereisd. "Ik snap ook niet waarom ze vuurwerk het veld op moeten gooien."

"Ik had er veel van verwacht. Een leuke pot. Maar dan gaat het gewoon mis. Jammer, maar er is niets aan te doen", vertelt een jongen die ook fan van Groningen is, maar evenzeer medelijden heeft met alle Ajax-fans. "Ik vind dat ze de helft van hun geld moeten terugkrijgen", zegt hij, waarschijnlijk nog niet wetende dat Ajax inmiddels aan de fans heeft beloofd alle gemaakte kosten te vergoeden.

Een andere jongen, wel met een Ajax-shirt, dacht het met zijn plekje in een skybox nog zo goed voor elkaar te hebben, totdat hij zag dat er tot twee keer toe vuurwerk op het veld werd gegooid. "Heel vervelend dat ze het zo moeten verpesten. Je kan toch gewoon normaal doen? Gedraag je gewoon."

Door het incident met de supporters beleefde FC Groningen-directeur Wouter Gudde een week na de degradatie van zijn club opnieuw een dieptepunt. "Schaamte", voelde hij, "naar alle mensen die hier naartoe zijn gekomen om een leuke middag te hebben, ondanks dat ze weten dat we volgend jaar op een ander niveau spelen. Ik ben zo ontzettend gefrustreerd en boos dat een paar mensen het moeten verzieken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938