Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondanks recente Michelinster sluit restaurant Vanderveen in Zuid

17 mei 2023, 08.14 uur · Aangepast 17 mei 2023, 10.07 uur · Door AT5

Het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant Vanderveen in de Beethovenstraat moet de deuren sluiten. Het is het restaurant niet gelukt om de coronaperiode te boven te komen.

Google Maps

‘We zijn allemaal intens teleurgesteld. We hebben heel hard gewerkt, maar hebben het tij niet meer kunnen keren na de coronaperiode en uiteindelijke ongeschiktheid van onze locatie. Dat we op de valreep deze
prachtige waardering ontvingen voor het restaurant waar we allemaal zo in geloven, maakt het
extra complex”, aldus eigenaar Thijs Koster.

Amsterdam kreeg er een kleine maand geleden drie restaurants bij met een Michelinster, waar Vanderveen er een van was. Het restaurant opende in 2018 de deuren en kort daarna werd besloten om er een informeel fine dining restaurant van te maken. Het trok daarvoor George Kataras aan als chef de cuisine en Mohamed Aous als sommelier.

Vanderveen

Hoogwaardig menu

"Vol ambitie, mooie plannen en na de eerste goede eerste reacties, kwamen we al snel in de lockdowns terecht", aldus Koster. Klanten vonden het restaurant na de covidperiode terug en een jaar geleden werd het de zaak al opgemerkt door Michelin vanwege het hoogwaardige menu en de vinylcollectie die werd gedraaid voor de juiste sfeer.

Toch kon dat de zaak niet meer redden, het restaurant is aankomende zaterdag voor het laatst open.