Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man 'surft' op dak van rijdende metro, GVB met stomheid geslagen

21 mei 2023, 10.08 uur · Aangepast 21 mei 2023, 12.15 uur · Door AT5

Een man heeft zaterdagavond een stuk gesurft op het dak van een rijdende metro, tussen de stations Van der Madeweg en Overamstel. Beelden die een andere reiziger maakte zijn te zien op Dumpert

Op de beelden is te zien dat de man, die tussen de twintig en dertig jaar oud lijkt te zijn, eerst gehurkt op het dak zit. Daarna staat hij zelfs op. De reiziger die in een voorbijgaande metro zit reageert geschrokken, zo is op het filmpje te horen. 

Verdwenen

Een woordvoerder van het GVB laat weten dat het vervoerbedrijf 'met stomheid geslagen' is. De man klom volgens haar gisteren rond 20.00 of 21.00 uur het dak van de metro op en bleef op het dak tot hij bij het volgende station, station Overamstel, was. Personeel van het GVB heeft nog naar hem gezocht, maar hij bleek verdwenen.

"Het had heel anders af kunnen lopen", zegt de woordvoerder. "We willen echt benadrukken dat we verbaasd zijn, dat het supergevaarlijk is en hartstikke dom. Het is ook verboden."

Bewakingscamera's

Het GVB heeft de beelden van de bewakingscamera's opgeslagen en contact gezocht met de politie. Het vervoerbedrijf heeft inmiddels besloten om aangifte te doen.

Het lijkt er sterk op dat de 'metrosurfer' een Gopro-camera op zijn hoofd had en dus zelf ook bezig was om te filmen. Die beelden zullen misschien later nog ergens opduiken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938