Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine met Nadine #2: FunX Awards, bijzondere expo Zuidoost & opening Bostheater

24 mei 2023, 11.39 uur · Aangepast 26 mei 2023, 16.35 uur · Door Nadine van Ginkel

Van rode lopers tot raves en van musea tot festivals: AT5 is Amsterdam, en Amsterdam heeft een rijke cultuur. In deze aflevering neemt de Cultuurmachine je mee naar de FunX Music Awards, de heropening van het bostheater, en een bijzondere tentoonstelling over de afschaffing van de slavernij. Uiteraard brakken we ook weer uit deze week. 

AT5

Fun X Music Awards

Een stampvolle AFAS Live voor de FunX Music Awards. Artiesten strijden tijdens de awardshow in AFAS Live om de belangrijkste muziekprijzen. Het is dit jaar de tiende editie van het muzikale spektakel. En alle favoriete artiesten waren aanwezig: van Boef tot Zoë Tauran. Fernando Halman, radio-dj bij FunX: "De essentie van FunX is nieuw talent een podium bieden. Luisteren wat er speelt op straat, en dat draaien." 

Knights in Shining Armour

Een bijzondere tentoonstelling in Centrum Beeldende Kunst Zuidoost: Knights in Shining Armour. In 2023 wordt in Nederland 150 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en de Caribische delen van het Nederlandse Koninkrijk herdacht. In dit bijzondere jaar heeft CBK Zuidoost een samenwerking aangegaan met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om de groepstentoonstelling "Knights in Shining Armour" te realiseren. Onder leiding van curator Claudio Ritfeld is deze tentoonstelling geïnspireerd op de herdefinitie van het woord 'donker' en de artistieke/politieke intenties van Mark Steven Greenfield. 

De tentoonstelling loopt tot Keti Koti op 1 juli. Voor meer informatie kan je hier terecht. 

Feestelijke opening Bostheater

Champagne, live muziek en blije gezichten: de renovatie van het Bostheater is afgerond. Bezoekers kunnen deze hele zomer lang dus weer genieten van films, voorstellingen en muziek in de open lucht. Wethouder Touria Meliani (Cultuur) vertelt dat de relatie tussen cultuur en natuur in het Bostheater uniek is. "En de organisatie zelf heeft een hele grote naam. Ze hebben ook hele mooie samenwerkingen met bijvoorbeeld het ITA en andere grote spelers in de stad."

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien, zowel online als op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected]

💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda