Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gedeukte schaal en tattoo bij Schiffmacher: Stekelenburg blikt terug op loopbaan

24 mei 2023, 18.33 uur · Aangepast 25 mei 2023, 09.26 uur · Door Sammie van den Broek

Maarten Stekelenburg hangt na een carrière van ruim twintig jaar zijn keepershandschoenen aan de wilgen. De doelman, die voor Ajax 311 wedstrijden onder de lat stond, blikt terug op een paar memorabele momenten in zijn carrière voor de camera van AT5.

Na vijf keer landskampioen te zijn geweest, vier keer de KNVB-beker omhoog te mogen liften én vier keer de Johan Cruijff Schaal te winnen is het voor 'Steek' tijd om te stoppen. Maar de doelman keepte bijna niet in het rood-wit van de Amsterdammers, maar in de kleuren van Haarlem. "Mijn moeder had het overschrijvingsformulier al weggebracht, maar toen zij thuiskwam kregen we het belletje van Ajax. Ze is toen als een gek teruggefietst om dat formulier mee naar huis te nemen."

 

Kabels

Een legendarisch Stekelenburg-moment in het shirt van Ajax was het moment dat hij tijdens de busrit naar de huldiging de kampioensschaal uit zijn handen liet vallen. "Dit was de 30e landstitel en het was natuurlijk uitzinnig allemaal. We waren onderweg richting de huldiging en de sfeer viel toen een beetje dood. Ik keek Jan Vertonghen aan en zei: wanneer kunnen we het dak van de bus op, hij woonde daar namelijk in de buurt. Dus wij gaan dat dak op en zitten een beetje naar al die mensen te zwaaien terwijl we de schaal vasthouden en ik draai mij om en zie opeens die kabel. Ik moest snel reageren en je kan natuurlijk niet alles vasthouden."

Na memorabele momenten op het veld te hebben gemaakt, wil de 40-jarige Stekelenburg nu vooral tijd aan zijn gezin geven. "Ik heb besloten om nu uit het voetbal te stappen en te ondervinden hoe dat is. Ik heb drie jonge kinderen en ik kijk er enorm naar uit om zaterdag naar hun voetbalwedstrijden te gaan. Ik zie in de toekomst wel wat er gaat gebeuren." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938