Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man neergestoken bij Leidsekade na weigeren sigaret

25 mei 2023, 14.38 uur · Aangepast 25 mei 2023, 15.06 uur · Door AT5

Een man is bij de Leidsekade neergestoken nadat hij een sigaret weigerde te geven. De politie deelt een video van het incident dat eind oktober vorig jaar volledig uit de hand loopt. De verdachte 'moet' een sigaret, maar een groepje mannen weigert hem dit te geven. Er ontstaat een woordenwisseling en nadat de verdachte een duw en schop krijgt besluit hij een mes te trekken. Na een eerste misser, steekt hij het slachtoffer vervolgens in zijn been. 

Het slachtoffer verweert zich en de man met het mes valt. Na het opstaan, maakt de 'sigarettenman' opnieuw zwaaiende bewegingen met het mes. Hij raakt de man meerdere keren in het been. Het slachtoffer weet vervolgens weg te komen, maar vergeet zijn tasje, wat hij van zich afgooit tijdens de ruzie. De andere twee mannen die bij elkaar stonden vluchten ook. 

Op de beelden is te zien dat de verdachte, die om de sigaret vroeg, het tasje meeneemt.

Identiteit 

De politie is op zoek naar de identiteit van de man en roept mensen die hem herkennen op om zich te melden. "Deze beelden worden ook gedeeld in de omgeving van Den Haag, omdat er aanwijzingen zijn dat de verdachte mogelijk uit die omgeving komt", aldus de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938