Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie valt gokpand in West binnen, elf verdachten opgepakt

25 mei 2023, 16.52 uur · Aangepast 25 mei 2023, 17.04 uur · Door AT5

De politie heeft dit weekend elf verdachten opgepakt die aan het gokken waren in een pand aan de Nieuwpoortkade in West. Bij de inval werden ook twee vuurwapens aangetroffen.

Foto via AT5-Whatsapp (0651190938)

Op beelden die een omstander zaterdag maakte, is te zien dat de politie met zeker tien agenten het pand binnenging. Voor de deur stonden meerdere politiebusjes. "Het was om 23.40 uur en het heeft de hele nacht geduurd", liet de omstander aan AT5 weten.

Bedrijfsmatig

De politie kon dit weekend nog niks over de inval zeggen, maar heeft vandaag dus meer informatie verspreid. Volgens de politie was er informatie binnengekomen over 'bedrijfsmatig illegaal gokken vanuit het pand'. De verdachten waren tijdens de inval op heterdaad betrapt. 

"Bij illegaal gokken is sprake van oneerlijke concurrentie ten aanzien van bedrijven die wél een vergunning hebben en allerlei regels moeten naleven, bijvoorbeeld om kansspelverslaving bij klanten te voorkomen", stelt de politie. "De aanwezigheid van dit soort illegale gokactiviteiten en verdovende middelen op een bedrijventerrein maakt een inbreuk op de openbare orde."

Quote

"De kans bestaat dat dit figuren aantrekt die het gebruik van geweld niet schuwen"

Politie

Ook zouden plekken waar illegaal gegokt wordt een 'broedplaatsen voor criminaliteit' zijn, waar ook crimineel geld witgewassen kan worden. "De kans bestaat dat dit figuren aantrekt die het gebruik van geweld niet schuwen. Daarom bundelen politie, gemeente, FIOD en de Belastingdienst regelmatig de krachten om dit fenomeen aan te pakken."

Naast de twee vuurwapens hebben agenten in het pand ook twee blokken hasj gevonden. Ambtenaren van de Kansspelautoriteit hebben de politie ondersteund. Ze maken een rapport over wat ze daar aantroffen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938