Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax eindigt 'kloteseizoen' met totale ineenstorting

28 mei 2023, 18.44 uur · Aangepast 29 mei 2023, 08.58 uur · Door Sammie van den Broek

Ondanks een totale offday op bezoek bij FC Twente komt Ajax nog goed weg. De Amsterdammers verloren weliswaar met 3-1, maar sluiten het seizoen alsnog af als nummer drie van Nederland. En dat had zomaar ook de vierde plek kunnen zijn. Maar "we hebben het maximale eruit gehaald", zegt trainer John Heitinga nadat volgens hem het 'kloteseizoen' erop zit.

"Vergeleken met de afgelopen seizoenen was dit een seizoen waarin we tekort zijn gekomen. We moeten ervoor zorgen dat het eenmalig is. Het is een kloteseizoen geweest", zei trainer John Heitinga na de 3-1-nederlaag bij FC Twente. Heitinga denkt dat er aankomende week duidelijkheid komt over zijn positie. Hij zegt zelf nog niets te weten. 

Doordat AZ niet wist te winnen van PSV eindigt Ajax het seizoen uiteindelijk als derde. Na 34 speelronden eindigt het op 69 punten. Begin volgend seizoen zal Ajax in de voorronde van de Europa League uitkomen, wat betekent dat de club voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 niet zal uitkomen in de Champions League.