Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Auto's Holleeder en Soerel geveild om jongeren te helpen: "In positieve energie omzetten"

31 mei 2023, 07.00 uur · Door Stefan Bunschoten

De bepantserde voormalige auto's van criminelen Willem Holledeer en Dino Soerel worden geveild voor het goede doel. Dat heeft de huidige eigenaar, de Katwijkse garagehouder Darcy Hoogenhout, besloten. Het geld dat de twee auto's opbrengen gaat naar de stichting Jongeren die het Kunnen van Virgil Tevreden. 

Met zijn stichting wil Tevreden jongeren uit Zuidoost op het rechte pad houden. Hij is al jaren actief, maar door een budgettekort dreigde een plan om tien tot twaalf jongeren naschoolse dagopvang te bieden te sneuvelen. Door de veiling van de twee auto's hoeft dat nu niet. "Toen Darcy me belde, kreeg ik enorm kippenvel", vertelt Tevreden.

Hoogenhout is blij dat hij de stichting kan helpen. "Tien jaar geleden ben ik begonnen met één auto vanaf een parkeerterrein. Dus ik kom ook van niets en weet als geen ander hoe belangrijk het is om af en toe een steuntje in de rug krijgen."

Bang dat beide auto's na de veiling terug het criminele circuit in gaan is hij niet. "Ik denk dat deze auto's in een collectie terechtkomen. En dan van iemand die auto's verzamelt met een verhaal. En dat kan gaan van de auto van Elvis Presley tot die van een bekende topcrimineel."

Quote

"Op deze manier kan die beladenheid in een positieve energie ingezet worden"

Virgil Tevreden

Tevreden hoopt dat de auto's in een museum terechtkomen waarbij ook over de geschiedenis verteld wordt. "Op deze manier kan die beladenheid in een positieve energie ingezet worden om een doelgroep te bereiken die superkwetsbaar is. Het zou mooi zijn om te vertellen wat die beladenheid is en vervolgens uit te leggen waarvoor het in een museum terechtkomt."

De auto's kunnen begin juli bekeken worden en worden een paar weken later geveild. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938