Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kampioenschap Galatasaray massaal gevierd op Plein '40-'45

30 mei 2023, 23.18 uur · Aangepast 31 mei 2023, 16.12 uur · Door AT5

Een grote groep fans van de Turkse voetbalclub Galatasaray is dinsdagavond de straat op gegaan om het landskampioenschap te vieren. Op Plein '40-'45 in Nieuw-West hadden zich veel supporters verzameld.

De club uit Istanboel won vanavond op de één na laatste speeldag met 1-4 van Ankaragücü. Daarmee is het gat met de tegenstander van komend weekend, aartsrivaal en runner-up Fenerbahçe, groot genoeg om zeker te zijn van de landstitel. Voor Galatasaray, de recordkampioen van Turkije, is dit het eerste kampioenschap in vier jaar tijd.

Veel Amsterdamse fans die de titel wilden vieren, hadden dus besloten om naar Plein '40-'45 te gaan. Daar was het laat op de avond zo druk dat het openbaar vervoer er niet meer langs kon. Tram 7 en de buslijnen 21 en 369 reden daarom een tijd lang op een aangepaste route. 

Omwonenden laten weten dat er veel toeterende auto's in Slotermeer te horen zijn. Ook zijn er veel mensen met een Galatasaray-shirt of een Turkse vlag te zien.

Die vlaggen werden zondag ook al massaal mee de straat opgenomen, toen om de verkiezingsoverwinning van de Turkse president Erdogan te vieren. Naast Plein '40-'45, waren toen ook het Bos en Lommerplein en het Mercatorplein drukbezochte plekken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938