Start van hoofdcontent

Stad

nl

Treinverkeer rond Amsterdam weer plat, storing teruggekeerd

4 juni 2023, 18.00 uur · Aangepast 5 juni 2023, 01.12 uur · Door AT5

ProRail kampt vanavond met een systeemstoring bij een verkeersleidingspost waardoor er van en naar Centraal Station geen treinen rijden. Om 20.00 uur was de storing voor eventjes opgelost, maar rond 21.00 uur ligt opnieuw al het treinverkeer plat.  

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

"We zijn weer terug bij af. We hebben allerlei resets gedaan en alles leek stabiel, maar de storing is toch weer terug. Dit komt omdat we niet precies weten wat de oorzaak is", zo meldt een woordvoerder van ProRail.

Momenteel rijdt er geen treinverkeer van en naar Amsterdam en is nog niet bekend wanneer de storing definitief verholpen is. ProRail durft niet te garanderen dat de storing vandaag nog is opgelost. 

Stilstaande treinen

Meerdere reizigers lieten eerder op de avond op Twitter weten lange tijd in stilstaande treinen te hebben gezeten. Hoe de storing precies is ontstaan is onbekend, zo meldt een woordvoerder van ProRail. Ook omliggende stations, zoals Weesp en Haarlem, worden getroffen door de storing.

ProRail is bezig met onderzoek naar de oorzaak van de storing. "Ons personeel kan geen gebruik meer maken van de huidige systemen. Er is zoveel treinverkeer in de regio Amsterdam dat we die systemen echt nodig hebben om onze treinen veilig te laten rijden", meldde een woordvoerder.

Een woordvoerder van de NS zegt het "uitermate vervelend te vinden dat onze reizigers hier vanavond mee te maken krijgen. De prognose is nu gesteld op 22.30 uur. Voor nu gaan we ervan uit dat de storing vandaag gewoon wordt opgelost en we geen vervangend vervoer hoeven in te zetten."

Concerten

Vanavond worden er twee grote concerten gegeven bij de Arenaboulevard en wordt er veel drukte verwacht bij station Bijlmer Arena. Naast een uitverkochte AFAS Live, waar de Zweedse rockband Ghost optreedt, staat wereldster Harry Styles in de Johan Cruijff Arena. "We vinden het ontzettend vervelend voor alle reizigers. Het komt vanavond natuurlijk extra vervelend uit", aldus een woordvoerder van ProRail.

Ticketverkoper Mojo Concerts laat weten dat het concert van Harry Styles een kwartier later begint. Reizigers met een treinkaartje kunnen vanavond ook gebruik maken van de metro, bus of tram. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938